Aurskog(Høland:

Hei, Vi har ikke fått kjørt så mye i det siste, tett program på hjemmefronten får ta skylda for det.vi bestemte oss for å kjøre Aurskog til tross for mye på timeplanen. Vi kjørte to løp i Sverige i fjord, bl.a rikspokalen som var cupløp i sverige med over 70 originaler(!). Kan anbefales, varmt miljø i voc i sverige også, også kjørte vi edane rallyet, sprint på grus uten noter, til tider ganske spennende.. hehe.
etter det har vi egentlig bare kjørt litt på en lokal motordag ellers har bilen stått, kjørte den på hengeren å trillet den av og når vi skulle starte den på mandag var den helt død, svidd begge hjernene til motoren grunnet dårlig jord... fikk lånt andre hjerner og fikset de tingene je visste om som trengte å rette på, de mest prekære ihvertfall.... gikk ikke rent når vi prøvekjørte men satset på at det var dårlig bensin da det ikke var tid til noe annet... fasit er nok en feil ved tempsensoren på motoren så den får litt mye bensin, 80 liter bensin rant det gjennom på 30 mil, men var dårlig fart i den i forhold til med mpre hjernene som brant opp.
Vi har som regel hatt tekniske problemer på Aurskog, 2012 ble ikke noe unntak, gasswiren datt av etter ca 300m på ss1... jeg måtte ut av bilen, hekte den på igjen, kjørte litt til og den datt av igjen.... nå tok jeg meg litt bedre tid å fikk satt den på riktig, men vi tapte vel nesten 5 min og løpet resultatmessig var kjørt. ss2 bar preg av rattrust og uflyt, var av veien en tur som ble veldokumentert av flere fotografer... men det gikk bra, tapte ikke nevneverdig på det å bilen var like hel. på ss3 bynte ting å fungere bra å tidene bynte å komme å, var varmt inne i bilen da en av tingene som ikke var så prekært å fikse nå var varmeapparat krana som ikke stenger...
var mye prat mellom førerne før publikumsetappen og det store hoppet, vi hadde ikke sett hoppet før start etter som vi ikke hadde gjennomkjøring, vi så det fra serviceplassen, og derfra så det ikke så stort ut... så jeg bestemte meg for ikke å slippe gassen over hoppet, må si jeg skvatt litt da vi tok av over kanten... hehe, frontspoileren ble igjen ellers gikk det bra med bilen, litt bank fikk vi inni å, landa hardt...
 
De 3 siste etappene før neste service var lenger enn de føre, og jeg gledet meg til å bli litt ordentliig varm i trøya, vi satte noen tider jeg er veldig fornøyd med, ting fungerte inni bilen og bilen fungerte bra. tok ikke unødige sjanser men det ble noen tilbud likevel... før siste ss bestemte kartleseren at vi skulle roe ned å komme til mål, men når ting funker er det moro å stå på litt å... så vi startet pent men tempoet gikk fort opp igjen og endte me 2 sekunder saktere enn forrige gjennomkjøring. alt i alt veldig fornøyd med tempo og prestasjoner i helga. hadde tenkt at dett var eneste løp i år, men fikk litt blod på tann egentlig, så vi vurderer å kjøre telemark men det spørs om ikke det kolliderer med tresking, så hvis tiden tillater kanskje vi kommer å måler oss opp mot de beste i Volvo original for tiden...
 
Anders Klanderud
Anne Katrine Lien
 
*************
 
 Løps rapport fra Aurskog Høland rally
Start nr 73 Stian Kristiansen/ Jørgen Danielsberg

Etter mye test kjøring og note trening stod vi klare til årets Aurskog Høland rally 2012.
Det starta med en bensinlekkasje før start, men vi fikk "repparert" det med ettpar tenger og litt lock tite : )
vi var jo selvfølgelig usikkre på om det kom til og holde ut hele løpet eller hva som kom til og skje.


vi kom i vegen på ss1 og merka ikke noe galt med bilen eneste att det var fryktelig glatt på alle etappene sør i løpet, men når vi kom til første service så bytta vi dekk og merka sttooorrr forskjell det så vi både på tidene og lettere og håndtere bilen.

Senere i løpet begynte intercomen og tulle og hørte noen av notene fryyyyktelig dårlig, men vi fant ut att notene fungerer utmerket på tegnespråk : )

Vi vant Voc kl 18 med 22 sek totalt dette løpet. er stoorr fornøyd med helgens rally løp. mye store hopp og stup ! :) morro !

mvh Stian Kristiansen