LØPSRAPPORTER OG DIVERSE.

Her har vi en side hvor dere kan komme med egne rapporter fra løp. Morro for andre og høre hvordan dere opplever løpene innenfra bilen. Eller som denne gang, jeg har fått en mail fra Anders Klanderud. Fikk et tilsvarende fra Anders Berget, men har desverre trykket på feil knapp og slettet det. Har du det fortsatt Anders ? Så send det igjen.

FRA ANDERS KLANDERUD

Hei. så inlegget ditt på rallyinfo.net. der kommer du med mange gode poeng, å er stort sett enig med deg. helt enig at reglementet bør holdes mest mulig på originale deler. trur heller ikke at felger bør være fritt da je har kjørt ganske mange løp opp igjennom åra å aldri ødelagt en felg. er jo bare mosjonist med ett å annet løp i året men likevel... :) der skoen trykker for oss og regner med de aller fleste som driver med detta for morro skyld som je vil påstå er blitt litt av meninga med klassen er startavgiftene og tid. Videre hadde nok tatt ut bilen litt oftere hvis det hadde vært fler gammeldagse sprintløp på grus/snø med alt på en dag som itte koster skjorta. men vet også at det er prøvd før uten noen stor suksess. ser også litt mot sverige som alle andre, men det er itte så mye billigere som folk skal ha det til. har sett sm løp med 8-9000 i startavgift for eksempel, men de løpa de prater om som er billige er jo nettopp litt lange grus/snø "sprinter" uten gjennomkjøring men mange ganger med service å ss km mellom 5 å 10 mil. det vi mangler i norge for å få til billigere løp trur je er mangfoldet å antallet deltagere. trur heller ikke at nye klasser å friere reglement er veien å gå for det er alltid noen som har penger som kjøper det grommeste å dermed "kjøper" seg til seire. men det er en ond sirkel med lite deltagere å startavgifter.
dette med dato på sikkerhetsutstyr har du rett i. når bilen har gått kanskje 20 mil ss på 5 år føles det meningsløst å bytte stoler som koster 10 000 for ett sett. får tak i billigere men det er en såpass viktig del av sikkerhets utstyret som itte vi har lyst til å spare inn på.
fortsett med den fine jobben dere gjør. trur dette bare er en nedtur som kommer seg igjen, men det er ikke til å stikke under en stol at r1 eller r2 blir mere rekruttklasse enn voc for de som skar ut i verden å bli verdensmester. men 90% kjører vel rally fordi det er moro. med åra må vi kanskje bytte ut de gamle volvoene våres med 850/s60/s70 å nyere redskap. men håper det går mange år til.

Anders Klanderud